Bussanbud Hamar-regionen

 

Hedmark Trafikk har valgt Nettbuss Øst AS som bussoperatør på Hedmarken fra 1. juli 2012. Avtalen gjelder i åtte år for kommunene Ringsaker, Hamar, Løten og Stange. Avtalen gjelder også “Mjøsekspressen” mellom Elverum og Gjøvik.

Rekordstor avtale

Kontraktsummen for det nye bussanbudet er på omkring 119 millioner kroner per år. Det betyr en kontraktsum på til sammen nærmere en milliard kroner for de åtte årene. Nettbuss, som også er operatør for Hedmark Trafikk i Elverum og sørfylket, er klar vinner av det nye anbudet. Valget av ny transportør er tatt på grunnlag av en omfattende kravliste. Vurderingen av tilbudene er fastsatt gjennom en forhåndsbestemt vektlegging av følgende faktorer; pris 60 prosent, kvalitet 20 prosent og miljø 20 prosent. Både kvalitet og miljø er spesielt vektlagt av Hedmark Trafikk i dette nye, omfattende kollektivkjøpet.

Dagens valg skjer etter en langvarig og omfattende anbudsprosess. Det var seks tilbydere i konkurransen. Nettbuss skåret best på pris og kvalitet og var nest best på miljøløsninger.

Bedre busstilbud

Den nye avtalen betyr blant annet at bybusstilbudet i Hamar blir betydelig utvidet fra 1. juli 2012. De 11 bussene som skal inngå i bybusstilbudet vil bruke hybrid teknologi som drivsystem. Det er en kombinasjonsdrift mellom batteridrift og dieselmotor. Denne løsningen vil bety mindre dieselforbruk, langt mindre utslipp og mindre støy. Den øvrige busstrafikken, med unntak av minibussene, skal kjøres på minimum 50 prosent biodiesel. Dette vil bety ytterligere reduksjon av CO2 utslippene og gi en stor, samlet miljøgevinst.

Setebelter har lenge vært en gjenganger i kollektivdebatten. Med det nye bussanbudet på Hedmarken blir det setebelter i alle busser. Alle bussene , 115 i tallet, er nye og utstyrt med moderne klimaanlegg. Tilgjengelighet er et annet viktig stikkord for den nye busshverdagen med Nettbuss på Hedmarken. Det nye busstilbudet betyr transport med busser som er universelt utformet; det vil gjøre det lettere og tryggere å komme ut og inn og å bruke bussen.

I tillegg til at Hedmark Trafikk gjennom det nye bussanbudet vil gi kundene en bedre busshverdag er det lagt betydelig vekt på å gjøre arbeidsdagen bedre og tryggere for sjåførene.

God tur!

For nærmere informasjon fra Hedmark Trafikk om bussanbud Hedmarken:

Gunnar Jacobsen, prosjektleder anbud 2012. T: 907 28 503

Kåre Chatrick Østlie, informasjons- og markedssjef. T: 907 47 488